Winomierz do użytku domowego
Wybierz model/-e do zapytania ofertowego
Przeznaczenie
- Pomiar stężenia wodnych roztworów sacharozy
- Skala Balinga
- Podziałka aerometryczna
- Zakres pomiaru Blg -5÷35%
- Działka elementarna 1 Blg
- Temperatura odniesienia 20°C
Charakterystyka
Dostępne modele
Areometr czyli wskaźnik do cukru przeznaczony jest do pomiaru stężenia wagowego wodnych roztworów sacharozy. Skala wyrażona jest w stopniach Balinga (°Blg). Odczyt winien być prowadzony w temperaturze równej temperaturze odniesienia 20°C i w zakresie podziałki areometrycznej. Prawidłowe odczytanie stężenia roztworu uzyskujemy przy odczycie górnym. W celu dokonania pomiaru, menzurkę, próbówkę albo wysoką przezroczystą szklankę należy wypełnić roztworem i delikatnie zanurzyć wskaźnik tak, aby nie dotykał dna i ścianek naczynia. Odczytanie, przy którym głębokość zanurzenia wyznacza górna krawędź menisku cieczy utworzonego przy trzpieniu areometru.
Dane techniczne:
- Zakres pomiaru Blg -5÷35%
- Działka elementarna 1 Blg
- Temperatura odniesienia 20°C
Prosimy o podanie interesujących zakresów pomiaru w "Uwagach do zapytania ofertowego".
Model | Zakres pomiarowy [o] |
---|---|
Model 1 | -5÷35% Blg |
Zobacz również