PL EN

Winomierz do użytku domowego

Wybierz model/-e do zapytania ofertowego

Przeznaczenie

  • iso-9001-copy
  • shape-2601
  • bad_wlasc
  • iso-9001-copy
  • shape-2601
  • bad_wlasc
  • Pomiar stężenia wodnych roztworów sacharozy
  • Skala Balinga
  • Podziałka aerometryczna
  • Zakres pomiaru Blg -5÷35%
  • Działka elementarna 1 Blg
  • Temperatura odniesienia 20°C

Areometr czyli  wskaźnik do cukru przeznaczony jest do pomiaru stężenia wagowego wodnych roztworów sacharozy. Skala wyrażona jest w stopniach Balinga (°Blg). Odczyt winien być prowadzony w temperaturze równej temperaturze odniesienia 20°C i w zakresie podziałki areometrycznej. Prawidłowe odczytanie stężenia roztworu uzyskujemy przy odczycie górnym. W celu dokonania pomiaru, menzurkę, próbówkę albo wysoką przezroczystą szklankę należy wypełnić roztworem i delikatnie zanurzyć wskaźnik tak, aby nie dotykał dna i ścianek naczynia. Odczytanie, przy którym głębokość zanurzenia wyznacza górna krawędź menisku cieczy utworzonego przy trzpieniu areometru.

Dane techniczne:

  • Zakres pomiaru Blg -5÷35%
  • Działka elementarna 1 Blg
  • Temperatura odniesienia 20°C

Prosimy o podanie interesujących zakresów pomiaru w "Uwagach do zapytania ofertowego".

Model Zakres pomiarowy [o]
Model 1  -5÷35% Blg