PL EN

Cukromierz i termocukromierz

Wybierz model/-e do zapytania ofertowego

Przeznaczenie

  • iso-9001-copy
  • shape-2601
  • bad_wlasc
  • iso-9001-copy
  • shape-2601
  • bad_wlasc
  • Pomiar stężenia wodnych roztworów sacharozy
  • Stężenia wagowe
  • Podziałka areometyczna
  • Dokładność pomiaru0,1-0,6 
  • Temperatura odniesienia 6, 20, 70, 80 °C
  • Zakres pomiaru 0-70 g/cm3
  • Odczyt górny

Cukromierze przeznaczone są do pomiaru stężenia wagowego wodnych roztworów sacharozy, wyrażonym w % masy. Odczyt powinien być prowadzony w temperaturze równej temperaturze odniesienia 6°C, 20°C, 70°C  i w zakresie podziałki areometrycznej. Termocukromierze to cukromierze z wbudowanym termometrem przeznaczone do pomiaru stężenia wagowego wodnych roztworów sacharozy. Odczyt powinien być prowadzony w temperaturze równej temperaturze odniesienia 20°C i w zakresie podziałki areometrycznej. Prawidłowe odczytanie stężenia roztworu uzyskujemy przy odczycie górnym. 

Dane techniczne:

  • Działka elementarna 0,1-0,6 
  • Temperatura odniesienia 6, 20, 70, 80 °C
  • Zakres pomiaru 0-70 g/cm3

Zakres:

  • 0-5
  • 5-10
  • 10-15
  • 15-20
  • 20-25
  • 5-15
  • 15-25
  • 0-15
  • 0-25
  • 0-30
  • 20-45
  • 45-70

Prosimy o podanie interesujących zakresów pomiaru w "Uwagach do zapytania ofertowego".

 

Model Zakres pomiarowy [o]
Model 1 0-70