Cukromierz i termocukromierz
Wybierz model/-e do zapytania ofertowego
Przeznaczenie
- Pomiar stężenia wodnych roztworów sacharozy
- Stężenia wagowe
- Podziałka areometyczna
- Dokładność pomiaru0,1-0,6
- Temperatura odniesienia 6, 20, 70, 80 °C
- Zakres pomiaru 0-70 g/cm3
- Odczyt górny
Charakterystyka
Dostępne modele
Cukromierze przeznaczone są do pomiaru stężenia wagowego wodnych roztworów sacharozy, wyrażonym w % masy. Odczyt powinien być prowadzony w temperaturze równej temperaturze odniesienia 6°C, 20°C, 70°C i w zakresie podziałki areometrycznej. Termocukromierze to cukromierze z wbudowanym termometrem przeznaczone do pomiaru stężenia wagowego wodnych roztworów sacharozy. Odczyt powinien być prowadzony w temperaturze równej temperaturze odniesienia 20°C i w zakresie podziałki areometrycznej. Prawidłowe odczytanie stężenia roztworu uzyskujemy przy odczycie górnym.
Dane techniczne:
- Działka elementarna 0,1-0,6
- Temperatura odniesienia 6, 20, 70, 80 °C
- Zakres pomiaru 0-70 g/cm3
Zakres:
- 0-5
- 5-10
- 10-15
- 15-20
- 20-25
- 5-15
- 15-25
- 0-15
- 0-25
- 0-30
- 20-45
- 45-70
Prosimy o podanie interesujących zakresów pomiaru w "Uwagach do zapytania ofertowego".
Model | Zakres pomiarowy [o] |
---|---|
Model 1 | 0-70 |
Zobacz również