PL EN
Wróć

Odczynniki do analizy wina

Zestawy enzymatyczne i kolorymetryczne są szeroko stosowane jako narzędzia analityczne w analizie win do oznaczania cukrów, kwasów organicznych i innych składników, takich jak siarczyny, fenole, jony itp.
Odczynniki są oparte na wysokiej jakości oczyszczonych enzymach, analiza enzymatyczna pozwala na precyzyjne i specyficzne pomiary. 

Wykorzystywane są do wielu aplikacji, głównie tam, gdzie
analizowane parametry odnoszą się do:
- stabilności produktu;
- oryginalności produktu;
- transformacji produktu;
- możliwej toksyczności;

Liczne metody enzymatyczne zostały zatwierdzone lub zwalidowane przez organizacje międzynarodowe, takie jak: ISO, AOAC, IFU, OIV i IDF.
  • Odczynniki do analizy enzymatycznej i kolorymetrycznej do wina

    Odczynniki do analizy enzymatycznej i kolorymetrycznej do wina

    Producent: Steroglass

    Nr kat.:

    Opis: ACETALDEHYD, KWAS OCTOWY, KWAS OCTOWY (auto), ANTOCYJANINY, KWAS ASKORBINOWY, WAPŃ, KATECHINY, CHLORKI , KWAS CYTRYNOWY , KOLOR, MIEDŹ, GLICERYNA , KWAS D-GLUKONOWY , ŻELAZO, KWAS D-MLEKOWY , KWAS L-MLEKOWY , MAGNEZ, KWAS D-JABŁKOWY , KWAS L-JABŁKOWY , KWAS L-JABŁKOWY (AUTO), KWAS PIROGRONOWY, POLIFENOLE, POTAS, STABILNOŚĆ BIAŁKA, ALFA AMINO AZOT, AZOT AMMONIA, GLUKOZA-FRUKTOZA, GLUKOZA + FRUKTOZA (ODDZIELNA), STARTER SACHAROZA, GLUKOZA-FRUKTOZA (auto), GLUKOZA (auto), WOLNE SO2, CAŁKOWITE SO2, KWAS WINOWY

    sprawdź
  • Zestaw do półilościowego wykrywania drożdży Brettanomyces spp. w napojach alkoholowych

    Zestaw do półilościowego wykrywania drożdży Brettanomyces spp. w napojach alkoholowych

    Producent:

    Nr kat.:

    sprawdź