Zestaw do półilościowego wykrywania drożdży Brettanomyces spp. w napojach alkoholowych
Charakterystyka
Dostępne modele
Test STERO-BRETT stworzony do półilościowe wykrywania drożdży Brettanomyces w napojach alkoholowych (wino, piwo i cydr).
Zalety:
Testy STERO-BRETT mogą być wykonywane bezpośrednio na produkcji bez angażowania wyspecjalizowanych ludzi, uzyskując jasny wynik poparty dowodami.
Jasny wynik:
Użytkownik może ocenić obecność zepsucia mikroorganizmów w winie na trzy różne sposoby:
- rozwój typowego "zapachu Bretta"
- zmiana koloru (z niebieskiego na żółtawy)
- obserwacja kolonii na podłożu agarowym
Przechowywanie:
10-25°C z dala od światła, aż do daty ważności na etykiecie.
Termin ważności: 9 miesięcy.
Zalety:
Testy STERO-BRETT mogą być wykonywane bezpośrednio na produkcji bez angażowania wyspecjalizowanych ludzi, uzyskując jasny wynik poparty dowodami.
Jasny wynik:
Użytkownik może ocenić obecność zepsucia mikroorganizmów w winie na trzy różne sposoby:
- rozwój typowego "zapachu Bretta"
- zmiana koloru (z niebieskiego na żółtawy)
- obserwacja kolonii na podłożu agarowym
Przechowywanie:
10-25°C z dala od światła, aż do daty ważności na etykiecie.
Termin ważności: 9 miesięcy.
Zobacz również