Szczypce i chwytaki
-
Stalowe szczypce do tygli
Producent: Schneider
Nr kat.:
Długość [mm]: 200, 220, 250, 300, 400, 500, 600
sprawdź -
Stalowe szczypce do kolb/butelek
Producent: Schnaider
Nr kat.:
Długość [mm]: Szczypce, 220, 250
Wymiary: Kolba [mm], 15-60, 15-40
sprawdź -
-
Stalowe szczypce do zlewek
Producent: Schnaider
Nr kat.:
Długość [mm]: Szczypce, 200, 220, 250, 280
Wymiary: Kolba [mm], 30, 40, 50, 60
sprawdź -
-
-
-
Szczypce laboratoryjne oraz chwytaki to sprzęt przeznaczony do podtrzymywania drobnego sprzętu laboratoryjnego. Wykonane są najczęściej ze stali nierdzewnej, ale również z drewna bądź tworzyw sztucznych. Szczypce stosowane w laboratoriach składają się z dwóch ramion połączonych u nasady. W ofercie firmy znajdują się stalowe szczypce stosowane do tygli, kolb oraz butelek, co więcej posiadamy szczypce przystosowane do rtęci. Szczypce nierdzewne zazwyczaj pokryte są korkiem lub tworzywem sztucznym. Tego rodzaju sprzęt stosowany jest np.: do przenoszenia niewielkich ilości substancji żrących, które następnie są umieszczane na szalkach wagi, również do wydobycia różnorodnych proszków z kolb. Szczypce oraz chwytaki laboratoryjne można poddać procesowi sterylizacji w autoklawie, dzięki czemu wielokrotnie mogą być używane. Długość chwytaków oraz szczypców ze stali nierdzewnej wynosi od 200 do 300 milimetrów. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą, w przypadku pytań oraz zainteresowania szczypcami i chwytakami laboratoryjnymi prosimy o złożenie zapytania ofertowego, uwzględniając przy tym pokrycie szczypiec.