PL EN

Autoklawy TERRA FOOD-TECH ® z funkcją pasteryzacji żywności

Wybierz model/-e do zapytania ofertowego

  • Szybkie chłodzenie
  • Wspomaganie ciśnieniem
  • Szybka inaktywacja mikroorganizmów i zarodników

Autoklawy TERRA Food-Tech® przeznaczone są do sterylizacji i pasteryzacji żywności w pojemnikach, z zastosowaniem sondy temperatury umieszczonej w próbce produktu. Pozwala to na doskonałą kontrolę całego procesu przy zachowaniu właściwości organoleptycznych i minimalizacji ewentualnych zmian właściwości odżywczych produktu końcowego.

  • Szybka inaktywacja mikroorganizmów i zarodników
  • Wspomaganie ciśnieniem, aby uniknąć deformacji lub pękania pojemników
  • Szybkie chłodzenie, aby uniknąć rozgotowania zapakowanego produktu spożywczego
  • Optymalizacja czasu dzięki bezpośredniej kontroli gwarantującej prawidłową pasteryzację i sterylizację
  • Zachowuje właściwości organoleptyczne i odżywcze produktu
  • Dostawa obejmuje sondę serca do próbek, zestaw do perforacji nakrętek
  • Łatwy w użyciu, z kolorowym ekranem dotykowym i pamięcią do 50 programów


Dane techniczne:

Model

Pojemność [l]

Wymiary zewnętrzne

(D x G x W) [mm]

Temp. [°C]

Ciśnienie max. [Barg]

Moc [W]

Waga [kg]

Napięcie [V]

CFS-21H

21/19

560 x 660 x 425

50-130

2,1

2000

55

230

CFS-50H

55/50

805 x 805 x 650

2800

125

CFS-75H

79/75

805 x 1005 x 650

3200

140

Model Pojemność
CFS-21H 21/19 [L]
CFS-50H 55/50 [L]
CFS-75H 79/75 [L]

Zobacz również