Autoklawy TERRA FOOD-TECH ® z funkcją pasteryzacji żywności
Wybierz model/-e do zapytania ofertowego
- Szybkie chłodzenie
- Wspomaganie ciśnieniem
- Szybka inaktywacja mikroorganizmów i zarodników
Charakterystyka
Dostępne modele
Autoklawy TERRA Food-Tech® przeznaczone są do sterylizacji i pasteryzacji żywności w pojemnikach, z zastosowaniem sondy temperatury umieszczonej w próbce produktu. Pozwala to na doskonałą kontrolę całego procesu przy zachowaniu właściwości organoleptycznych i minimalizacji ewentualnych zmian właściwości odżywczych produktu końcowego.
- Szybka inaktywacja mikroorganizmów i zarodników
- Wspomaganie ciśnieniem, aby uniknąć deformacji lub pękania pojemników
- Szybkie chłodzenie, aby uniknąć rozgotowania zapakowanego produktu spożywczego
- Optymalizacja czasu dzięki bezpośredniej kontroli gwarantującej prawidłową pasteryzację i sterylizację
- Zachowuje właściwości organoleptyczne i odżywcze produktu
- Dostawa obejmuje sondę serca do próbek, zestaw do perforacji nakrętek
- Łatwy w użyciu, z kolorowym ekranem dotykowym i pamięcią do 50 programów
Dane techniczne:
Model |
Pojemność [l] |
Wymiary zewnętrzne (D x G x W) [mm] |
Temp. [°C] |
Ciśnienie max. [Barg] |
Moc [W] |
Waga [kg] |
Napięcie [V] |
CFS-21H |
21/19 |
560 x 660 x 425 |
50-130 |
2,1 |
2000 |
55 |
230 |
CFS-50H |
55/50 |
805 x 805 x 650 |
2800 |
125 |
|||
CFS-75H |
79/75 |
805 x 1005 x 650 |
3200 |
140 |
Model | Pojemność |
---|---|
CFS-21H | 21/19 [L] |
CFS-50H | 55/50 [L] |
CFS-75H | 79/75 [L] |
Zobacz również