Refraktometry lunetkowe
Wybierz model/-e do zapytania ofertowego
Przeznaczenie
- Mobilny w użyciu
- Nie wymagają baterii
- Ręczna konwersja nie wymagana
- automatyczna kompensacja temperatury
- Wysoka rozdzielczość obszarów skali
- Solidna i kompaktowa konstrukcja
- Łatwa kalibracja i regulacja
Charakterystyka
Dostępne modele
Ręczne refraktometry lunetkowe są łatwymi w użyciu przyrządami, które dają informacje o procencie wszystkich rozpuszczonych ciał stałych w roztworze wodnym. Szeroki zakres refraktometrów pozwala analizować różne próby jak na przykład: zawartość cukru w owocach, analiza soków, mleka, napojów, dżemów lub wina czy stężenia soli w wodzie lub żywności, itp. Ich kompaktowa I łatwa w użyciu konstrukcja idealnie nadaje się do laboratoriów jak I do parametrów terenowych. Dostępne są modele matowe I plastikowe z tworzywa sztucznego o wysokiej jakości. Niektóre modele refraktometrów występują z automatyczną kompensacją temperatury.
Dane techniczne dostępnych modeli:
Model | Skala | Zakres pomiaru | Dokładność pomiaru |
HRB10-T | Brix | 0-10% Brix | 0,1% Brixa |
HRB18-T | Brix | 0-18% Brix | 0,1% Brixa |
HRB32-T | Brix | 0-32% Brix | 0,2% Brixa |
HRB62-T | Brix | 28-62% Brix | 0,2% Brixa |
HRB82-T | Brix | 45-82% Brix | 0,2% Brixa |
HRB92-T | Brix | 58-92% Brix 38-43 ° Baume 12-27% zawartość wody w miodzie |
1% Brix 0,5 ° Baume 1% zawartość wody w miodzie |
HRB90 | Brix | 0-95% Brix | 0,2% Brixa |
HRND | Współczynnik załamania światła | nD 1.333-1.517 | nD 0,0005 |
HRS10-T | Zasolenie | 0-10 ‰ | 1 ‰ |
HRS28-T | Współczynnik załamania Zasolenie |
nD 1.3330-1.3834 0-28 ‰ |
nD 0,001 2 ‰ |
HRM18-T | Białko surowicy | 0-12 g / dl nD 1.333-1.360 1.000-1.050 UG |
0,2 g / dl nD 0,0005 0,002 UG |
HRO32-T | Oechsle Brix Potencjalna zawartość alkoholu |
0-32% Brix 30-130 ° Oe 4,4-19% alkoholu |
0,2% Brix 1 ° Oe 0,1% alkoholu |
HRKFZ-T | Glikol etylenowy i propylenowy kwas akumulatorowy |
-50-0 ° C 1,10-1,30 g / cm3 |
5 ° C |
Model | Parametr |
---|---|
HRB10-T | 0-10% Brix |
HRB18-T | 0-18% Brix |
HRB32-T | 0-32% Brix |
HRB62-T | 28-62% Brix |
HRB82-T | 45-82% Brix |
HRB92-T | 58-92% Brix |
HRB90 | 0-95% Brix |
HRND | nD 1.333-1.517 |
HRS10-T | 0-10 ‰ |
HRS28-T | nD 1.3330-1.3834 0-28 ‰ |
HRM18-T | 0-12 g / dl nD 1.333-1.360 1.000-1.050 UG |
HRO32-T | 0-32% Brix 30-130 ° Oe 4,4-19% alkoholu |
HRKFZ-T | -50-0 ° C 1,10-1,30 g / cm3 |
Zobacz również