PL EN

Refraktometry cyfrowe serii DR6000

Wybierz model/-e do zapytania ofertowego

Przeznaczenie

  • iso-9001-copy
  • shape-2601
  • shape-2686
  • iso-9001-copy
  • shape-2601
  • shape-2686

DOKUMENTY DO POBRANIA:
DANE TECHNICZNE EN SERIA DR

  • Zakres od 1.32000 nD do 1.70000 nD; 0.00  - 95.00%Brix
  • Rozdzielczość 0.00001 nD; 0.01 %Brix
  • Ekran dotykowy
  • Różnorodne programy pomiarowe
  • Chroniony hasłem
  • Łatwe do czyszczenia naczynko pryzmatu
  • Wymagana niewielka próbka
  • Wbudowany termostat Peltiera 
  • Ceramiczny czujnik PT1000
  • Certyfikat kalibracji  zgodny z N.I.S.T.
  • Pełna dostępność GLP

Nowa seria cyfrowych refraktometrów DR6000 zapewnia bardzo dokładne i powtarzalne wyniki pomiarów, oferuje półautomatyczną i w pełni automatyczną pracę oraz jest łatwa do zintegrowania z istniejącymi procedurami laboratoryjnymi. Cyfrowe refraktometry A.KRÜSS wyznaczają nowe standardy pod wieloma względami. Zapewniają szybkie i niezawodne pomiary, intuicyjną obsługę, bezproblemową rejestrację danych, elastyczny eksport danych i zgodność ze światowymi standardami. Te i wiele innych funkcji zapewnia komfort użytkowania.



​Szybki niezawodny pomiar

  • Mała objętość próbki ok. 0,3 ml
  • Bardzo krótki czas pomiaru ok. 1 s – najszybsze polarymetry na świecie!
  • Pomiar z ręcznym wprowadzaniem czasu pomiaru lub zoptymalizowanym czasem pomiaru dzięki automatycznemu rozpoznawaniu stabilności
  • Niezawodna kompensacja temperatury
  • Najwyższa dokładność w całym zakresie pomiarowym
  • Łatwe napełnianie i czyszczenie
  • Intuicyjna obsługa
  • Pełna dokumentacja zmierzonych wartości
  • Zgodność ze światowymi standardami

Dostępne są trzy różne grupy modeli dla różnych wymagań kontroli temperatury i opcji automatyzacji:

  • Cyfrowe refraktometry z kontrolą temperatury Peltiera DR 6000-T
    Potężny i wszechstronny: DR6000-T
    Standardowo modele refraktometrów DR6000-T i DR6000-TF są wyposażone w element Peltiera, który kontroluje temperaturę próbki do 80 °C. Dostępne są cztery różne modele spełniające różne wymagania dotyczące dokładności, rozdzielczości i zakresu pomiarowego, dzięki czemu można uzyskać dostęp do tych samych operacji i funkcji.

Cechy charakterystyczne:
  • Pomiar mętnych lub bardzo lepkich próbek
  • Z bardzo dokładną wewnętrzną kontrolą temperatury Peltiera
  • Preinstalowane i dowolnie definiowane wagi z przeliczeniami na podstawie tabel lub wzorów
  • Materiały chemoodporne takie jak pryzmat pomiarowy wykonany z szafiru, tacka pomiarowa wykonana ze stali nierdzewnej
  • Intuicyjna obsługa za pomocą ekranu dotykowego
  • Pełna rejestracja danych i tworzenie kopii zapasowych, w tym ścieżka audytu
  • Elastyczny eksport danych
  • Zgodność ze światowymi standardami i normami

  • Cyfrowe refraktometry bez wewnętrznej kontroli temperatury – DR6000
    DR6000 - Specjaliści od roztworów zawierających cukier
    Modele DR6000 nadają się szczególnie do bardzo dokładnych pomiarów produktów z przemysłu cukrowniczego. Zamiast regulacji temperatury można zastosować kompensację temperatury według ICUMSA. Modele cyfrowe serii DR6000 bez wewnętrznej kontroli temperatury Peltiera są szczególnie polecane do bardzo dokładnych pomiarów produktów z przemysłu cukrowniczego. Zamiast regulacji temperatury można zastosować kompensację temperatury według ICUMSA. Dostępne są cztery warianty modeli dla różnych wymagań dotyczących dokładności, rozdzielczości i zakresu pomiarowego, dzięki czemu można uzyskać dostęp do tych samych operacji i funkcji.

Cechy charakterystyczne:
  • Pomiar wszystkich próbek zawierających cukier
  • Wbudowane przyłącza termostatu do regulacji temperatury z zewnętrznym termostatem obiegowym
  • Preinstalowane i dowolnie definiowane wagi z przeliczeniami w oparciu o tabele lub formuły
  • Materiały chemoodporne takie jak pryzmat pomiarowy wykonany z szafiru, tacka pomiarowa wykonana ze stali nierdzewnej
  • Intuicyjna obsługa za pomocą najnowocześniejszego wyświetlacza dotykowego
  • Pełna rejestracja danych i tworzenie kopii zapasowych, w tym ścieżka audytu
  • Elastyczny eksport danych
  • Zgodność ze światowymi standardami i normami

  • Cyfrowe refraktometry z automatyką DR 6000-TF
    Maksymalna wydajność dzięki automatyzacji
    Modele DR6000-TF z celą przepływową umożliwiają w pełni automatyczną pracę w połączeniu z suszarką, pompą perystaltyczną i automatycznym podajnikiem próbek. Dostępne są cztery warianty modeli dla różnych wymagań dotyczących dokładności, rozdzielczości i zakresu pomiarowego, dzięki czemu można uzyskać dostęp do tych samych operacji i funkcji.

Cechy charakterystyczne:
  • Do pomiarów ciągłych lub serii pomiarów z dużą objętością próbki
  • Do próbek o niskiej lepkości do lekko lepkich
  • Z bardzo dokładną wewnętrzną kontrolą temperatury Peltiera
  • Preinstalowane i dowolnie definiowane wagi z przeliczeniami na podstawie tabel lub wzorów
  • Materiały chemoodporne takie jak pryzmat pomiarowy wykonany z szafiru, tacka pomiarowa wykonana ze stali nierdzewnej
  • Również odporne chemicznie materiały na przewody i celę przepływową
  • Możliwość sterowania z zewnętrznym oprogramowaniem i bez niego
  • Intuicyjna obsługa za pomocą najnowocześniejszego wyświetlacza dotykowego
  • Pełna rejestracja danych i tworzenie kopii zapasowych, w tym ścieżka audytu
  • Możliwy jest również elastyczny eksport danych i prosty import danych z przetwarzaniem parametrów za pośrednictwem interfejsu XML
  • Elastyczne i zależne od metody procedury czyszczenia regulowane
  • Zgodność ze światowymi standardami i normami

Typowe aplikacje

Modele DR6000-TF są idealnym rozwiązaniem dla producentów aromatów, zapachów i olejków eterycznych, a także dla przemysłu farmaceutycznego i napojów.

  • Rutynowa analiza z wysoką przepustowością próbki
  • Kontrola jakości surowców i materiałów pomocniczych
  • Monitorowanie produkcji półproduktów i produktów końcowych
  • Kontrola jakości i czystości surowców i produktów końcowych
  • Oznaczanie stężenia cukru w ​​sokach i napojach bezalkoholowych
  • Oznaczanie zawartości alkoholu lub ekstraktu w piwie, przyprawach, winie lub napojach spirytusowych

Dane techniczne:

Parametry techniczne DR6000 DR6100 DR6200 DR6300
Pomiary Współczynnik załamania (nD)
Stężenie sacharozy, glukozy, fruktozy i cukru inwertowanego [% Brix], zdefiniowane przez użytkownika
Zakres pomiaru  1,3200–1,5800 nD
0–95 % Brix
1,3200–1,7000 nD
0–95 % Brix
 1,32000–1,58000 nD
0–95 % Brix
 1,32000–1,70000 nD
0–95 % Brix
Dokładność pomiaru  ±0,0001 nD
±0,1% Brixa
 ±0,00002 nD
±0,02 %Brix
Rozdzielczość  0,0001 nD
0,1 % Brixa
0,00001 nD
0,01 % Brixa
Czas pomiaru około. 4 sekundy
Pryzmat pomiarowy Szafir
Źródło światła Wewnętrzne
Długość fali (nm) 589 nm
Kontrola temperatury Bez kontroli temperatury próbki – opcjonalnie możliwość  podłączenia  termostatu
Kompensacja temperatury Możliwość aktywacji
(ICUMSA lub dowolnie definiowana)
Czujnik temperatury Zintegrowany czujnik temperatury Pt100
Zakres temperatury ( °C) 10-80 °C
Dokładność pomiaru temperatury  (°C) ±0,1°C
Rozdzielczość pomiaru temperatury (°C) 0,1°C

 

Model Parametr Opis
Nazwa Zakres pomiaru Przeznaczenie
DR6000  nD 1.3200-1.5800 0-95% Brix Dla wszystkich próbek zawierających cukier
DR6100 nD1.3200-1.7000 nD 0-95% Brix   Dla wszystkich próbek zawierających cukier
DR6200 nD1.32000-1.58000  0-95% Brix Dla wszystkich próbek zawierających cukier
DR6300 nD1.32000-1.70000  0-95% Brix Dla wszystkich próbek zawierających cukier
DR6000T nD1.3200-1.5800  0-95% Brix Dla mętnych, bardzo lepkich próbek
DR6100T nD 1.3200-1.7000  0-95% Brix Dla mętnych, bardzo lepkich próbek
DR6200T nD 1.32000-1.58000  0-95% Brix Dla mętnych, bardzo lepkich próbek
DR6300T nD 1.32000-1.70000  0-95% Brix Dla mętnych, bardzo lepkich próbek
DR6000TF nD 1.3200-1.5800  0-95% Brix Dla próbek o małej i bardzo małej lepkości
DR6100TF nD 1.3200-1.7000  0-95% Brix Dla próbek o małej i bardzo małej lepkości
DR6200TF nD 1.32000-1.58000  0-95% Brix Dla próbek o małej i bardzo małej lepkości
DR6300TF nD 1.32000-1.70000  0-95% Brix Dla próbek o małej i bardzo małej lepkości