PL EN

Refraktometry cyfrowe serii DR6000

Wybierz model/-e do zapytania ofertowego

Przeznaczenie

DOKUMENTY DO POBRANIA:
KARTA KATALOGOWA PRODUCENTA
DANE TECHNICZNE EN SERIA DR

  • Zakres od 1.32000 nD do 1.70000 nD; 0.00  - 95.00%Brix
  • Rozdzielczość 0.00001 nD; 0.01 %Brix
  • Ekran dotykowy
  • Różnorodne programy pomiarowe
  • Chroniony hasłem
  • Łatwe do czyszczenia naczynko pryzmatu
  • Wymagana niewielka próbka
  • Wbudowany termostat Peltiera 
  • Ceramiczny czujnik PT1000
  • Certyfikat kalibracji  zgodny z N.I.S.T.
  • Pełna dostępność GLP

Nowa seria cyfrowych refraktometrów DR6000 zapewnia bardzo dokładne i powtarzalne wyniki pomiarów, oferuje półautomatyczną i w pełni automatyczną pracę oraz jest łatwa do zintegrowania z istniejącymi procedurami laboratoryjnymi. Cyfrowe refraktometry A.KRÜSS wyznaczają nowe standardy pod wieloma względami. Zapewniają szybkie i niezawodne pomiary, intuicyjną obsługę, bezproblemową rejestrację danych, elastyczny eksport danych i zgodność ze światowymi standardami. Te i wiele innych funkcji zapewnia komfort użytkowania.



​Szybki niezawodny pomiar

  • Mała objętość próbki ok. 0,3 ml
  • Bardzo krótki czas pomiaru ok. 1 s – najszybsze polarymetry na świecie!
  • Pomiar z ręcznym wprowadzaniem czasu pomiaru lub zoptymalizowanym czasem pomiaru dzięki automatycznemu rozpoznawaniu stabilności
  • Niezawodna kompensacja temperatury
  • Najwyższa dokładność w całym zakresie pomiarowym
  • Łatwe napełnianie i czyszczenie
  • Intuicyjna obsługa
  • Pełna dokumentacja zmierzonych wartości
  • Zgodność ze światowymi standardami

Dostępne są trzy różne grupy modeli dla różnych wymagań kontroli temperatury i opcji automatyzacji:

  • Cyfrowe refraktometry z kontrolą temperatury Peltiera DR 6000-T
    Potężny i wszechstronny: DR6000-T
    Standardowo modele refraktometrów DR6000-T i DR6000-TF są wyposażone w element Peltiera, który kontroluje temperaturę próbki do 80 °C. Dostępne są cztery różne modele spełniające różne wymagania dotyczące dokładności, rozdzielczości i zakresu pomiarowego, dzięki czemu można uzyskać dostęp do tych samych operacji i funkcji.

Cechy charakterystyczne:
  • Pomiar mętnych lub bardzo lepkich próbek
  • Z bardzo dokładną wewnętrzną kontrolą temperatury Peltiera
  • Preinstalowane i dowolnie definiowane wagi z przeliczeniami na podstawie tabel lub wzorów
  • Materiały chemoodporne takie jak pryzmat pomiarowy wykonany z szafiru, tacka pomiarowa wykonana ze stali nierdzewnej
  • Intuicyjna obsługa za pomocą ekranu dotykowego
  • Pełna rejestracja danych i tworzenie kopii zapasowych, w tym ścieżka audytu
  • Elastyczny eksport danych
  • Zgodność ze światowymi standardami i normami

  • Cyfrowe refraktometry bez wewnętrznej kontroli temperatury – DR6000
    DR6000 - Specjaliści od roztworów zawierających cukier
    Modele DR6000 nadają się szczególnie do bardzo dokładnych pomiarów produktów z przemysłu cukrowniczego. Zamiast regulacji temperatury można zastosować kompensację temperatury według ICUMSA. Modele cyfrowe serii DR6000 bez wewnętrznej kontroli temperatury Peltiera są szczególnie polecane do bardzo dokładnych pomiarów produktów z przemysłu cukrowniczego. Zamiast regulacji temperatury można zastosować kompensację temperatury według ICUMSA. Dostępne są cztery warianty modeli dla różnych wymagań dotyczących dokładności, rozdzielczości i zakresu pomiarowego, dzięki czemu można uzyskać dostęp do tych samych operacji i funkcji.

Cechy charakterystyczne:
  • Pomiar wszystkich próbek zawierających cukier
  • Wbudowane przyłącza termostatu do regulacji temperatury z zewnętrznym termostatem obiegowym
  • Preinstalowane i dowolnie definiowane wagi z przeliczeniami w oparciu o tabele lub formuły
  • Materiały chemoodporne takie jak pryzmat pomiarowy wykonany z szafiru, tacka pomiarowa wykonana ze stali nierdzewnej
  • Intuicyjna obsługa za pomocą najnowocześniejszego wyświetlacza dotykowego
  • Pełna rejestracja danych i tworzenie kopii zapasowych, w tym ścieżka audytu
  • Elastyczny eksport danych
  • Zgodność ze światowymi standardami i normami

  • Cyfrowe refraktometry z automatyką DR 6000-TF
    Maksymalna wydajność dzięki automatyzacji
    Modele DR6000-TF z celą przepływową umożliwiają w pełni automatyczną pracę w połączeniu z suszarką, pompą perystaltyczną i automatycznym podajnikiem próbek. Dostępne są cztery warianty modeli dla różnych wymagań dotyczących dokładności, rozdzielczości i zakresu pomiarowego, dzięki czemu można uzyskać dostęp do tych samych operacji i funkcji.

Cechy charakterystyczne:
  • Do pomiarów ciągłych lub serii pomiarów z dużą objętością próbki
  • Do próbek o niskiej lepkości do lekko lepkich
  • Z bardzo dokładną wewnętrzną kontrolą temperatury Peltiera
  • Preinstalowane i dowolnie definiowane wagi z przeliczeniami na podstawie tabel lub wzorów
  • Materiały chemoodporne takie jak pryzmat pomiarowy wykonany z szafiru, tacka pomiarowa wykonana ze stali nierdzewnej
  • Również odporne chemicznie materiały na przewody i celę przepływową
  • Możliwość sterowania z zewnętrznym oprogramowaniem i bez niego
  • Intuicyjna obsługa za pomocą najnowocześniejszego wyświetlacza dotykowego
  • Pełna rejestracja danych i tworzenie kopii zapasowych, w tym ścieżka audytu
  • Możliwy jest również elastyczny eksport danych i prosty import danych z przetwarzaniem parametrów za pośrednictwem interfejsu XML
  • Elastyczne i zależne od metody procedury czyszczenia regulowane
  • Zgodność ze światowymi standardami i normami

Typowe aplikacje

Modele DR6000-TF są idealnym rozwiązaniem dla producentów aromatów, zapachów i olejków eterycznych, a także dla przemysłu farmaceutycznego i napojów.

  • Rutynowa analiza z wysoką przepustowością próbki
  • Kontrola jakości surowców i materiałów pomocniczych
  • Monitorowanie produkcji półproduktów i produktów końcowych
  • Kontrola jakości i czystości surowców i produktów końcowych
  • Oznaczanie stężenia cukru w ​​sokach i napojach bezalkoholowych
  • Oznaczanie zawartości alkoholu lub ekstraktu w piwie, przyprawach, winie lub napojach spirytusowych

Dane techniczne:

Parametry techniczne DR6000 DR6100 DR6200 DR6300
Pomiary Współczynnik załamania (nD)
Stężenie sacharozy, glukozy, fruktozy i cukru inwertowanego [% Brix], zdefiniowane przez użytkownika
Zakres pomiaru  1,3200–1,5800 nD
0–95 % Brix
1,3200–1,7000 nD
0–95 % Brix
 1,32000–1,58000 nD
0–95 % Brix
 1,32000–1,70000 nD
0–95 % Brix
Dokładność pomiaru  ±0,0001 nD
±0,1% Brixa
 ±0,00002 nD
±0,02 %Brix
Rozdzielczość  0,0001 nD
0,1 % Brixa
0,00001 nD
0,01 % Brixa
Czas pomiaru około. 4 sekundy
Pryzmat pomiarowy Szafir
Źródło światła Wewnętrzne
Długość fali (nm) 589 nm
Kontrola temperatury Bez kontroli temperatury próbki – opcjonalnie możliwość  podłączenia  termostatu
Kompensacja temperatury Możliwość aktywacji
(ICUMSA lub dowolnie definiowana)
Czujnik temperatury Zintegrowany czujnik temperatury Pt100
Zakres temperatury ( °C) 10-80 °C
Dokładność pomiaru temperatury  (°C) ±0,1°C
Rozdzielczość pomiaru temperatury (°C) 0,1°C

Model Parametr Opis
Nazwa Zakres pomiaru Przeznaczenie
DR6000  nD 1.3200-1.5800 0-95% Brix Dla wszystkich próbek zawierających cukier
DR6100 nD1.3200-1.7000 nD 0-95% Brix   Dla wszystkich próbek zawierających cukier
DR6200 nD1.32000-1.58000  0-95% Brix Dla wszystkich próbek zawierających cukier
DR6300 nD1.32000-1.70000  0-95% Brix Dla wszystkich próbek zawierających cukier
DR6000T nD1.3200-1.5800  0-95% Brix Dla mętnych, bardzo lepkich próbek
DR6100T nD 1.3200-1.7000  0-95% Brix Dla mętnych, bardzo lepkich próbek
DR6200T nD 1.32000-1.58000  0-95% Brix Dla mętnych, bardzo lepkich próbek
DR6300T nD 1.32000-1.70000  0-95% Brix Dla mętnych, bardzo lepkich próbek
DR6000TF nD 1.3200-1.5800  0-95% Brix Dla próbek o małej i bardzo małej lepkości
DR6100TF nD 1.3200-1.7000  0-95% Brix Dla próbek o małej i bardzo małej lepkości
DR6200TF nD 1.32000-1.58000  0-95% Brix Dla próbek o małej i bardzo małej lepkości
DR6300TF nD 1.32000-1.70000  0-95% Brix Dla próbek o małej i bardzo małej lepkości

W związku z realizacją wymogów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie: „Ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych” i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE” (ogólne rozporządzenie o ochronie danych „RODO”), informujemy o zasadach przetwarzania Państwa danych osobowych oraz o przysługujących Państwu prawach z tym związanych.


1. Kto jest administratorem Państwa danych osobowych

Administratorem Państwa danych osobowych jest DanLab Danuta Katryńska z siedzibą w Białymstoku, ul. Handlowa 6, NIP 685-204-74-55, REGON: 200181857.

W razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt bezpośrednio w siedzibie naszej firmy lub:
a) drogą elektroniczną - biuro@danlab.pl
b) telefonicznie - 85 6612 866


2. Podstawa prawna i cel przetwarzania danych osobowych

Wskutek akceptacji naszej polityki coockies, dobrowolnego nawiązania kontaktu z nasza firmą poprzez użycie formularza kontaktowego lub dokonania zgłoszenia serwisowego jako administrator danych osobowych mamy prawo ich przetwarzania na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO.

Państwa dane osobowe przetwarzane są w celu:

1. Realizacji ciążących na Administratorze obowiązków wynikających z działań podjętych na żądanie osoby której dane dotyczą takich jak:
a) przygotowanie dokumentacji oferty handlowej
b) udzielanie odpowiedzi na zgłoszenia serwisowe w terminie i formie przewidzianej przepisami prawa.

2. Realizacji prawnie uzasadnionych interesów Administratora poprzez następujące działania: a) marketing produktów i usług własnych
b) działania analityczne (dobór usług do Państwa potrzeb, optymalizacja naszych produktów w oparciu o Państwa uwagi i zainteresowania, optymalizacja procesów obsługi itp.);
c) w celach archiwalnych (dowodowych) będących realizacją naszego prawnie uzasadnionego interesu zabezpieczenia informacji na wypadek potrzeby wykazania prawidłowego działania;
d) ewentualne ustalenie, dochodzenie lub obrona przed roszczeniami;
e) badania satysfakcji klientów i poprawa jakości oraz zadowolenia Klientów ze świadczonych przez nas usług i sprzedaży produktów

W innych przypadkach Państwa dane będą przetwarzane wyłącznie na podstawie wcześniej udzielonej zgody

Podanie danych ma charakter dobrowolny, ale jest konieczne do zawarcia realizacji działań na żądanie osoby której dane dotyczą..


3. Prawa wynikające z rozporządzenia RODO

1. Zgodnie z RODO, osobom których dane osobowe są przetwarzane przysługuje:
a) prawo dostępu do swoich danych oraz otrzymania ich kopii;
b) prawo do sprostowania (poprawiania) swoich danych;
c) prawo do usunięcia danych, ograniczenia przetwarzania danych;
d) prawo do przenoszenia danych;
e) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych).
f) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych;
Niezależnie od innych przysługujących Państwu praw (w tym prawa do wycofania zgody), macie Państwo prawo w dowolnym momencie wnieść sprzeciw wobec przetwarzania danych w celu prowadzenia marketingu bezpośredniego. W przypadku wniesienia sprzeciwu, Państwa dane przestaną być przez Nas przetwarzane w celach marketingowych w trybie natychmiastowym.


4. Okres przechowywania danych

Dane przetwarzane w związku z realizacją zwartej umowy będą przechowywane przez sumę okresów:

a) okres w którym mogą ujawnić się roszczenia związane z zawartą umową
b) okres przedawnienia ewentualnych roszczeń związanych z zawartą umową
c) +1 rok na wypadek roszczeń zgłoszonych krótko przed teminem ich wygaśnięc

Dane przetwarzane dla potrzeb marketingu bezpośredniego naszych produktów i usług przechowujemy i przetwarzamy do czasu zgłoszenia sprzeciwu względem ich przetwarzania lub ustalenia przez Administratora faktu ich dezaktualizacji.


5. Odbiorcy danych

Otrzymane od Państwa dane osobowe mogą zostać powierzone naszym podwykonawcom (tzw. podmioty przetwarzające: nasi partnerzy, podmioty świadczące usługi księgowe, rachunkowe, transportowe, informatyczne, prawne, konsultacyjne, itd.), w zakresie niezbędnym dla realizacji obowiązków wynikających z zawarcia umowy.


6. Informacja o przekazywaniu danych poza obszar EOG

W chwili obecnej nie przekazujemy ani nie planujemy przekazywania Państwa danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego.